Нови сътресения за Amazon на Стария континент. Европейската комисия обяви, че

...
Нови сътресения за Amazon на Стария континент. Европейската комисия обяви, че
Коментари Харесай

ЕК започва проверка на Amazon

Нови разтърсвания за Amazon на Стария континент. Европейската комисия обяви, че стартира инспекция на колоса в онлайн търговията, с цел да разбере до каква степен неговите ограничения за отбрана на потребителите подхождат на новия закон на Европейски Съюз за правата на потребителите.
Прочетете още
Европейските управляващи показват, че настояването за информация е ориентирано към оценката на риска на Amazon и ограниченията за понижаване на риска, изисквани според Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз (DSA), " по-специално във връзка с разпространяването на противозаконни артикули и отбраната на главните права ". В него се преглежда и системата на онлайн търговеца за правене на персонализирани рекомендации за артикули - въз основа на данните на даден консуматор - и какви благоприятни условия имат потребителите да ги откажат.

Amazon би трябвало да отговори публично до 6 декември. Засега оттова показаха: " Разглеждаме това искане и работим в тясно съдействие с Европейската комисия ".

Разследването на Брюксел е единствено първична стъпка, позволена според DSA, която влезе в действие през август за най-големите платформи. Сама по себе тя си не съставлява индикация за правни нарушавания или стъпка към наказване.

Комисията към този момент е почнала редица други инспекции против огромни онлайн платформи, с цел да получи информация за това по какъв начин те съблюдават DSA.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР